Tort „õrnus“
Küpsised ( kreeker soolaga) – 200gr
Muna – 3tk
Kondenspiim – 250gr
Piim – 400ml ( umbes kaks klaasi )
Vaniljesuhkur – 0,5 tl
Või – 200gr
Glasuur:
Suhkur – 4spl
Kakao – 4spl
Piim – 12spl
- Küpsetamist mittevajava šokolaadi glasuuriga tordi valmistamist tuleks hakata munade lahti löömisega. Lööme nad lahti sügavasse kausi ja vahustame kahvli või siis vispli abil ühtlaseks massiks.
- Võtame piima ja valame vahustatud massi sisse. Lisame kondenspiima, vaniljesuhkru. Segame kõik koostisained ühtlaseks massiks.
- Paneme pliidi väikesele kuumusele, asetame kausiga vahustatud massi pliidile ja segame kogu aeg, kuni see läheb keema. Keedame umbes 2 minutit ja siis võtame kreemi tulelt: see peaks veidi paksenema. Siis paneme selle kõrvale.
- Kuni meie kreem jahtub, hakkame valmistama šokolaadi glasuuri. Metall nõusse paneme suhkru, lisame kakao ja kergelt segame vispli või lusikaga.
- Kui mass saavutab ühtlase massi lisame piima. Segame kõik koostisosad, nii et ei jääks tükke.
- Lülitame jälle pliidi sisse väikesele kuumusele ja pidevalt segades, keedame seni kuni saavutame ühtlase massi. Võtame tulelt ära ja paneme kõrvale.
- Lõikame või väikesteks kuubikuteks ja paneme sobivasse kaussi ( või peaks olema toatemperatuuriga ). Võtame miksri ja kergelt vahustame. Siis valame jahtunud kreemi või massi sisse. Segame kuni saavutame ühtlase konsistentsi ja vahustame mikseriga.
- Kõik selle tordi jaoks vajalikud koostisosad on valmis. Nüüd hakkame seda kokku panema.
- Mugavuse mõttes võtan ma küpsetusvormi ja vooderdan selle küpsetuspaberiga. Võtame küpsised ja paneme esimese kihi sellest maitsvast tordist. Määrime kihi ühtlaselt kreemiga, siis paneme teise kihi ja samuti määrime kreemiga: teeme seda nii kuni küpsised saavad otsa. Peale seda valame tordi peale šokolaadi glasuuri.
- Paneme tordi mõneks tunniks külmikusse.
Õrn ja aromaatne tort on tõeline nauding. Aga kui maitsev on ta tee või siis kange kohvi juurde! Proovige ja te ei kahetse!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.